16 Οκτ 2019

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕ GeoGebra

GeoGebra, ένα λογισμικό που ξεδιπλώνει τη μαγεία των Μαθηματικών ωθώντας τους μαθητές να παίξουν με μαθηματικά γεωμετρικά σχήματα και εξισώσεις!

Συνδυάζοντας τη Γεωμετρία (Geo) με την Άλγεβρα (Gebra), οι μαθητές του Γυμνασίου μας, ανακαλύπτουν νέες πτυχές των επιστημών αυτών με έναν δημιουργικό και διαφορετικό τρόπο, βασισμένο στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου μας και στις εκπαιδευτικές ανάγκες του 21ου αιώνα.

Το συγκεκριμένο λογισμικό ξεκίνησε το 2006 πειραματικά ως project στο Πανεπιστήμιο Φλόριντα Ατλάντικ (2006-2008), το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (2008-2009) και ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Λιντς (Αυστρία) με τη συμβολή μεταφραστών και προγραμματιστών από όλο τον κόσμο.

Πλέον, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στην εκπαίδευση των παιδιών μας στο μάθημα των Μαθηματικών, καθώς τους βοηθά να αντιληφθούν τους ορισμούς και τις γεωμετρικές έννοιες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε κάθε μία από αυτές να τη δούμε μέσα από μια γεωμετρική αναπαράστασή της, σε εικόνα τρισδιάστατης μορφής, την οποία μπορεί να επεξεργαστεί ο μαθητής όπως επιθυμεί.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες